bridge

Overlijdensbericht

Met diepe droefenis melden we het overlijden van Nicole Nierinck, door iedereen gekend en geliefd. Ze heeft gisterenavond de strijd tegen kanker aan de galwegen verloren. Tot dinsdag ging alles nog goed met haar, heeft ze zelfs nog een online competitiematch gespeeld en is ze met een goed gemoed gaan slapen. Woensdag is het echter plots pijlsnel bergaf gegaan. Haar dokter heeft haar in het ziekenhuis laten opnemen, waar ze na enkele uren het bewustzijn verloor en niet meer wakker is geworden.
 
Nicole zal hard gemist worden in onze club. Ze gaf niet alleen de lessen voor beginners en maakte zo veel mensen enthousiast over bridge, maar zat ook al heel lang in het bestuur van de vzw. Ze heeft via haar school gezorgd voor de stoelen en tafels, en wist de verantwoordelijke leerkracht van die school te overtuigen om het een tweede maal te doen voor de tafels, die aan vernieuwing toe zijn. Ze heeft ook bijgedragen tot het financiële welzijn van de club, door via haar politieke relaties ervoor te zorgen dat de huur van ons lokaal gehalveerd werd.
 
Ook als speelster zal ze een groot leegte achterlaten. Ze behoorde zeker tot de beste spelers van de club. Ze heeft met wijlen haar levenspartner Roger Geiregat de beker van België gewonnen en verschillende malen de Beker van Vlaanderen naast talloze andere toernooien. Nadat haar man overleden was, is ze met Tom Cornelis beginnen spelen, met wie ze verschillende malen slaagde om te promoveren naar de hoogste afdeling in de competitie, alsook verschillende grote toernooien gewonnen heeft.
 
Zoals reeds gezegd, was Nicole door iedereen geliefd. Ze was altijd heel passioneel, of dat nu professioneel als leerkracht was, in haar hobby bridge of in de politiek als liberaal. Ze deinsde er niet voor terug om mensen op hun fouten te wijzen, niet om hen te beschamen, maar om hen iets bij te leren. Ze had een présence waardoor iedereen haar meteen opmerkte, zonder hautain over te komen. Daardoor was ze heel inspirerend en zal ook op dat gebied haar afwezigheid sterk gevoeld worden.

Meer informatie zal volgen over praktische zaken, zoals de mogelijkheid om haar een laatste groet te brengen.
 
We betuigen ons medeleven aan haar familie en vrienden, waaronder velen lid in onze club.
 
De Raad van Bestuur en het bridgebestuur