bridge
 
Stad Gent

Laatste speeldag competitie 2022-2023

Afgelopen zaterdag werd de laatste speeldag van de competitie afgerond en voor een aantal ploegen was het nog heel spannend.

In Eerste Nationale streed Sandeman 1 voor het behoud. In die afdeling wordt er gespeeld met play-off wedstrijden die bepalen welke ploegen stijgen en zakken. Sandeman 1 moest strijden voor het behoud maar moest spijtig genoeg nipt het onderspit delven tegen Pieterman 1.

We hebben 2 ploegen in Tweede Nationale. Sandeman 2 speelde in reeks A voor het behoud. Zij moesten minstens 4,6 punten halen tegen hun concurrent waar ze tegen speelden en mochten niet meer dan 4,32 punten minder scoren dan hun andere concurrent. Dat is hun ruimschoots gelukt!
In reeks B speelde Sandeman 3 voor de titel. Op papier ging dat lastig zijn, want ze stonden op de tweede plaats en alhoewel ze tegen de voorlaatste mochten speelden, moest hun concurrent tegen de laatste spelen. Ze hebben gedaan wat ze moesten doen: winnen met 20-0. Dan was het afwachten wat het resultaat van hun concurrent ging zijn, en die won, maar helemaal niet zo zwaar als gevreesd werd. Het gevolg is dat Sandeman 3 kampioen is hun reeksProficiat aan kapitein Annemie Hardeman, die speelt met Yulian Hristov en Johnny Schalkx en Tom Van Muylem die hun nevenpaar vormen!

In Liga 1 hebben we twee ploegen: Sandeman 4 en Sandeman 5 hebben zich zonder problemen kunnen handhaven in hun reeks.

Sandeman 6, 7 en 8 hebben allemaal in dezelfde reeks in Liga 2 gespeeld. Sandeman 7 en 8 hebben het moeilijk gehad in deze reeks, maar Sandeman 6 heeft overtuigend gewonnen. Zij hadden slechts 0,75 punten nodig voor de titel en die hebben ze ruim gehaald. Proficiat aan kapitein Paul De Winter en zijn ploeggenoten Paul De Geest, Marianne Vanderdussen, Willy De Vleminck, Monique Antheunis en Jos Leyssens!

Ten slotte hebben nog twee ploegen in Liga 3. Ondanks twee matchen goed te winnen, is Sandeman 9 spijtig genoeg niet kunnen wegblijven van de laatste plaats (maar 1 ploeg had wel tijdens het seizoen forfait gegeven). Sandeman 10 daarentegen streed voor de titel en heeft die kunnen halen dankzij een forse winst tegen hun concurrent. Proficiat aan kapitein Stefaan Phlips en zijn ploeggenoten Koenraad D'halleweyn, Daan Phlips, Sean Callens en Werner Peeters! Bedankt ook aan Annie D'huyvetters om Sandeman 10 uit de nood te helpen als invaller!

TC 17/2/2023