bridge

Jullie waren fantastisch.

Ons groot open kersttoernooi ontving ook dit jaar weer spelers van heinde en van ver. Het is fijn vast te stellen dat zij ontvangen werden door evenveel paren uit onze club. Met wat hulp van de aanmoedigingsprijzen wist daarvan niet één derde maar zowat de helft een prijzengeld-waardig resultaat neer te zetten. Fantastisch!

Bedankt Edith en Tom voor de uitstekende organisatie en toernooileiding.

Blijkbaar was ook de deelmachine in kerststemming met maar liefst 9 mogelijke slems op 33 giften! Alsof dat nog niet volstond , werden nog bijkomende slempogingen ondernomen:

gift 32

6 Harten door Oost, te maken? Met ruiten uit?

Tom:

Met normaal tegenspel, verlies je hartenheer en een schoppen.

Enkel met klaveren uit (door Zuid) kun je laten lopen naar de vrouw en op klaveren aas een schoppenverliezer weggooien.

Met ruiten uit zal Zuid wel klaverenheer sec moeten zetten als de leider alle ruiten en harten afspeelt (pseudo squeeze).

Merk op dat zelfs als Zuid de pariteit in schoppen en klaveren niet kent, die door gezond redeneren wel kan afleiden: immers, met twee doubletons in de zwarte kleuren gaat de leider proberen de schoppen vrij te kopen.

Er is dus wat hulp nodig om 6 Harten te kunnen scoren, zoals wat wind in de rug van klaveren Dame bijvoorbeeld. In dit kersttafereel kwamen de wijzen niet uit het Oosten, maar uit het zuiden...

31/12/2019 - WP