bridge
 
Stad Gent

De werking van Union-Sandeman onder de loep

Omdat we merken dat dit voor velen onduidelijk is, willen we een woordje uitleg geven over de werking van onze club en haar bestuursorganen. Bovendien zijn er de voorbije maanden een aantal wijzigingen gebeurd in de besturen. Doordat we elkaar amper zien in deze periode, hebben jullie misschien het gevoel dat dit allemaal een beetje boven jullie hoofden gebeurt.
 
De VZW Union-Sandeman wordt geleid door een Raad van Bestuur (RVB). De samenstelling van de RVB is vastgelegd in de statuten van de VZW die gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad. De voorzitter van de VZW wordt aangesteld door de leden van de RVB. De RVB is bevoegd voor de financiën van de club, ze int de lidgelden en behartigt het beheer van ons clublokaal en de bar. Een aantal bestuursleden hebben dit voorjaar ontslag genomen. Statutair is bepaald dat de RVB minimaal 3 en maximaal 9 bestuursleden kent.  We zijn nog met vijf… je vindt de namen op deze webpagina. De vrije zitjes kunnen ingevuld worden na verkiezing tijdens de algemene ledenvergadering die jaarlijks plaatsvindt in maart. Uitzonderlijk kan de RVB ook bestuursleden coöpteren.
 
Daarnaast is er het bridge-bestuur. Dat is een informeel orgaan dat instaat voor de organisatie van bridge-activiteiten en optreedt namens de bridgeclub Union-Sandeman in relatie tot VBL en andere bridgeclubs.
 
Ook in het bridge-bestuur hebben de voorbije maanden wijzigingen plaatsgevonden.
We moesten tot onze spijt het ontslag noteren van Werner Peeters en Edith Van Gele. Edith en Werner, we willen jullie bij deze heel hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking, jullie waardevolle bijdrage en het vele werk dat jullie verzet hebben. 
In tussentijd hebben we ook versterking gehad. We verwelkomen met trots drie nieuwe bridge-bestuurders: Anne Bontinck, Marc Casteleyn en Lieva Bonamie.
 
De samenstelling van het huidige bridge-bestuur vind je op deze webpagina. Je zal misschien opmerken dat de meesten competitiespelers zijn, maar we zijn nog op zoek naar vertegenwoordigers van de grootste groep, de recreatieve bridgers.