bridge

19 november 2021: Maatregelen naar aanleiding van het Overlegcomité

Beste Sandeman bridgers,

De maatregelen die het Overlegcomité woensdag aankondigde werden reeds vertaald door de VBL naar onze specifieke situatie. Daarom hierbij een overzicht van alle acties die we vanaf vandaag, vrijdag 19 november, zullen nemen.

Zoals alle bridge-liefhebbers hadden we het natuurlijk graag anders gezien, maar de epidemiologische situatie is van die aard dat alle sectoren hun steentje moeten bijdragen om erger te vermijden. 
Laat ons met zijn allen hopen dat we dankzij deze maatregelen niet in een nog strengere situatie komen waarin we niet langer fysiek mogen kaarten.

Om dat te vermijden vragen we jullie om

  • Bij elke wissel van tafel je bieding box mee te nemen
  • De tafel te ontsmetten bij elke wissel (de kaartmatjes werden tijdelijk weer verwijderd om dit mogelijk te maken)
  • Je handen te ontsmetten voor elke ronde (en tussendoor indien nodig, vb na niezen of neus snuiten)
  • De Bridgemate te ontsmetten indien N/Z wisselt tijdens een toernooi
  • Je mondmasker op te houden voor de hele tijd (zowel tijdens verplaatsingen als tijdens het spelen)

Net als bij vorige golven, zijn de regels m.b.t. mondmaskerplicht tijdens een bridgetoernooi momenteel strenger dan in de horeca. Dit komt omdat deelnemers telkens veranderen van tafel, hetgeen betekent dat je met veel mensen nauw contact hebt. Het plaatsen van onze plexischermen zou volgens het VBL-protocol de mondmaskerplicht niet opheffen. Omdat deze schermen de communicatie tussen de spelers erg bemoeilijken (zeker in combinatie met mondmaskers), hebben we besloten ze voorlopig niet terug te plaatsen.

We herinneren ook nog even aan die andere belangrijke regel om bij de minste verkoudheidssymptomen of indien je een hoogrisicocontact had, niet langer naar de club te komen en de gebruikelijke tijd te wachten om dat opnieuw te doen. Vanzelfsprekend blijft ook de controle op het Covid Safe Ticket van toepassing.

We danken jullie voor het stipt opvolgen van deze richtlijnen.

Beste groet,
Het Bridgebestuur